2021-04-21 12:00:41• hírek • Szatmár.ro

Szakmai találkozót tart a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete

“Jövőképünk- szakmai fejlődési perspektívák a szervezetben” címmel tart szakmai találkozót a Romániai Máltai Szeretetszolgálat, a Szatmárnémeti fiókszervezet szervezésében. A program április 20-22. között zajlik, minden járványügyi szabály betartásával.

A program célja a szakmai tapasztalatok átadása, hiszen az elmúlt időszakban sok új tapasztalatra tett szert az intézmény Románia szerte. A találkozón ugyanis azok a szakemberek (szociális munkások, pszichológusok, gyógypedagógusok és pedagógusok) vesznek részt, akik a Máltai Szeretetszolgálat kilenc különböző intézményében dolgoznak szerte az országban.

A szakmai találkozó két helyszínen zajlik: a helyi szervezet székházában, valamint a szatmárnémeti Iparosotthonban. A szervezők ezúttal is köszönik az épület rendelkezésükre bocsátását, elmondásuk szerint ezáltal még magasabb szintre emelhetik a program minőségét.



Az elmúlt évben volt már hasonló jellegű szakmai rendezvény az intézmény szervezésében, amelyet rendszeressé szeretnének tenni, hiszen a munkatársak elmondása szerint hasznosak ezek a programok, nemcsak az új módszerek elsajátítása érdekében, hanem a szakmai kapcsolatok kialakításában és erősítésében is.

Mint ahogy korábban arról a Szatmár.ro is beszámolt, a szatmárnémeti lett az év fiókszervezete 2019–2020-ban, éppen ezért nem véletlen, hogy a helyi máltások adnak otthont ennek a rendezvénynek. A szatmári kollégák a program során beszámolnak majd a szükségállapot idején kifejtett munkájukról, tapasztalatokról és olyan jó gyakorlat modellekről, amelyek elősegítik az intézmény fejlődését. Emellett Bălaj Adrian, a Szociális Igazgatóság vezetője is beszámol majd a civil és az állami szervezetek sikeres együttműködéséről és a közösen lebonyolított programokról. 

A szakmai beszélgetések, tapasztalatcsere es előadások mellett a programban egy szentmisére is sor kerül majd, amelyet Ft. Román János celebrál majd. A helyi civil szervezetek közötti együttműködés nagyszerű példája ez, hiszen a tisztelendő úr a Szatmári Egyházmegyei Caritas vezérigazgatója is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: